Scouting Dalfsen zoekt een nieuwe voorzitter:

Na ruim 4 jaar voorzitter te zijn geweest zal Thomas Klomp rond eind september zijn taak neerleggen. Scouting Dalfsen zoekt daarom per 1 oktober een nieuwe voorzitter. Misschien ben jij dat wel! En voordat je denkt…. “Scouting? Daar heb ik helemaal geen kennis van!” kunnen we je vertellen dat het vooral gaat om de mens, niet de kennis van scouting. Maar wat doet een voorzitter allemaal?

Als voorzitter ben je vooral benaderbaar en zichtbaar. Dat betekent dat je naast het voorzitten van de 6 wekelijkse groepsraad ook af en toe bij opkomsten komt kijken, met de leiding spreekt en luistert hoe het gaat. Met een simpel ‘gaat prima‘ neem je echter geen genoegen, want er zit vaak meer verhaal achter de mens. We hebben veel betrokken vrijwilligers met allemaal een eigen verhaal en eigen kwaliteiten. Samen met je mede bestuursleden zet je deze vrijwilligers zoveel mogelijk in hun kracht. Je staat vooral tussen iedereen en slechts erboven als dat echt nodig is.

Er gebeurt veel bij Scouting. Er zijn talloze activiteiten op ons terrein of daarbuiten. We doen prachtige dingen! Bij speciale gelegenheden zorg je dan ook voor ontvangst van speciale gasten of zet je mensen in het zonnetje. Natuurlijk heb je ook zelf je eigen inbreng. Na een tijdje ga je dingen zien of merken van ‘hey, dat kan misschien wel anders/beter/fijner/mooier‘. Samen met de groep ontdek je die ideeën en werk je ze uit naar iets moois. Toch moet je af en toe ook enthousiaste mensen afremmen en met ze om tafel om iets beter uit te werken. Dat vraagt om een geduldige houding met overzicht, waarin je je ook bemiddeld kan opstellen en je kan verplaatsen in een ander.

Je collega’s binnen het bestuur zijn fris, want ze zijn pas een half jaar actief in deze rol. Dat betekent niet dat ze onervaren zijn. Je hebt 2 zeer ervaren scouts als duo-secretaris. Zij verzorgen de ledenadministratie, de agenda’s, notulen enz. en kennen de groep als geen ander. Onze penningmeester is vader van één van de leden en heel kundig met onze centen, omdat hij dit ook doet voor andere partijen. Ook hebben we 2 algemene bestuursleden die vanuit hun ruime scoutingervaring meedenken met de richting van de groep. Binnen het bestuur zorg je voor samenhang en zorg je ervoor dat iedereen z’n taken goed uitvoert.

Er is een groot netwerk aanwezig van oude bestuursleden en zeer ervaren scouts. Ook al kun je misschien nog geen knoop leggen en nog geen vuurtje aankrijgen…..je stapt dus in een warm bad!
Op ons prachtige terrein aan de Gerner Es leert iedereen je alles wat je nodig hebt…….en meer!

De tijdsbesteding gaat van 4u per week tot zoveel je wilt. De leeftijd maakt ons niet zoveel uit, maar enige levenservaring en mensenkennis is gewenst.

Wil je graag meer informatie? Mail dan even naar thomasklomp@scoutingdalfsen.nl