Hey hoi!! Word jij onze nieuwe vrijwilliger?

Op vrijdagavond en zaterdag overdag bruist het aan de Gerner Es. Op deze momenten draaien wij onze opkomsten. Maar dat gaat niet vanzelf. Elk kind heeft aandacht nodig. De één wat meer dan de ander. Maar het is in het belang van onze vrijwilligers én onze kinderen dat we genoeg mensen hebben om overzicht te houden. En dat niet alleen, iedereen verdient aandacht. Dat lukt niet als je met te weinig mensen voor een groep staat, want dat is het geval nu! Daarom staan onze wekelijkse opkomsten en kampen stevig onder druk.

Wij zijn daarom hard, héél hard op zoek naar nieuwe leiding. Het geeft niks als je helemaal niets van Scouting weet. Dat leren wij je allemaal wel in no-time. Je moet natuurlijk wel tegen een stootje kunnen, want Scouting is niet voor watjes. Voor je het weet hang je op de kop in onze klimtoren of lig je in een greppel, op de vlucht voor 20 wilde Scouts tijdens de Jacht. Buiten zijn en geen angst hebben voor vieze handen is belangrijk. Daarnaast ‘zie’ je de kinderen. Zitten ze lekker in hun vel? Spelen er misschien dingen thuis of op school? Jij kan het verschil maken door er voor ze te zijn en ze een fijne, toffe dag te bezorgen. 

 

Vrijwilliger zijn is niet vrijblijvend: 
  • Je kan minstens 2 tot 3x per maand op zaterdag een aantal uur leiding geven aan de bevers/welpen/scouts
  • Je leeftijd is niet zo belangrijk, maar enige levenservaring vinden we wel prettig
  • Je kan goed luisteren, maar ook goed feedback geven. Naar kinderen, maar ook je medeleiding.
  • Je bent niet bang om vies te worden, of om flink fysiek bezig te zijn. Een platform in een natte boom op 3 meter hoog bouwt zich namelijk niet vanzelf
 
Mail ons gerust even op info@scoutingdalfsen.nl als je interesse of vragen hebt. Je kunt ook altijd een keer binnenlopen op de Gerner Es 7b. Zaterdag tussen 10:30 en 15:00 is er meestal wel iemand. 

Hopelijk tot gauw!!